Gaminimo eiga
Sezamo sėklas ir riešutus užpilkite vienu litru vandens ir palikite mirkti per naktį.
Ryte vandenį nupilkite, riešutus ir sėklas perplaukite švariu vandeniu.
Perplautus riešutus ir sezamo sėklas sukrėskite į smulkintuvą-kokteilinę, užpilkite juos vienu litru vandens ir sumalkite iki vientisos masės.
Visą gautą masę sukrėskite į sūrmaišį ar porėtą drobę ir išspauskite. Sėklų ir riešutų išspaudų neišmeskite - galėsite jas panaudoti gaminant žaliavalgišką sūrį, duoneles, pyragus.
Gautą išspaustą skystį – riešutų pieną – laikykite šaldytuve stikliniame inde. Galite laikyti apie 3 paras.
Prieš supilstant į stiklines-taures, rekomenduojama 30 minučių atšaldyti ir pagardinti cinamonu.
Riešutų pieno gamybos procesą galite pamatyti čia:
Maistinę patiekalo vertę rasite ČIA.
Atsiliepimai