Porcijos: 2
Augalinės kilmės mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė pataria ir demonstruoja, kaip paprastai pasiruošti sveikus ir skanius patiekalus. Kiekvieną savaitę rasite po naują receptą.

Gaminimo eiga

Sezamo sėklas ir riešutus užpilkite vienu litru vandens ir palikite mirkti per naktį.

Ryte vandenį nupilkite, riešutus ir sėklas perplaukite švariu vandeniu.

Perplautus riešutus ir sezamo sėklas sukrėskite į smulkintuvą-kokteilinę, užpilkite juos vienu litru vandens ir sumalkite iki vientisos masės.

Visą gautą masę sukrėskite į sūrmaišį ar porėtą drobę ir išspauskite. Sėklų ir riešutų išspaudų neišmeskite - galėsite jas panaudoti gaminant žaliavalgišką sūrį, duoneles, pyragus.

Gautą išspaustą skystį – riešutų pieną – laikykite šaldytuve stikliniame inde. Galite laikyti apie 3 paras.

Prieš supilstant į stiklines-taures, rekomenduojama 30 minučių atšaldyti ir pagardinti cinamonu.

Riešutų pieno gamybos procesą galite pamatyti čia:

Maistinę patiekalo vertę rasite ČIA.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai