Ingredientai

Miltai 500 g
Cukrus 100 g
Varškė 2 šaukštai
Pienas 250 ml
Cinamonas 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

Mieles ištirpinkite šiltame piene, įberkite šaukštelį cukraus ir gerai išmaišykite.

Druską ir cukrų (du šaukštelius pasilikite įdarui) sumaišykite su miltais.

Į miltus įpilkite lydyto sviesto (palikite šaukštą įdarui) ir sudėkite pertrintą varškę. Gerai išmaišykite.

Supilkite pieną su mielėmis ir išmaišykite.

Palikite apdengtą rankšluosčiu bent porai valandų, kad tešla pakiltų.

Iškilusią tešlą labai gerai išminkykite ir palikite dar valandai pakilti.

Kai tešla pakils, iškočiokite į didelį lakštą. Jį aptepkite sviestu, pabarstykite cinamonu, cukrumi ir muskatu.

Lakštą suvyniokite ir supjaustykite norimo dydžio bandelėmis.

Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą (palikite vietos bandelėms pūstis).

Bandelių viršų apiberkite cinamonu.

Kepkite 10 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 25-30 minutes, kol bandelės iškils ir bus gražios auksinės spalvos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai