Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
1
kg
Baravykai
250
g
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Morkos
1
vnt.
Bulvės
1
kg
Medus
2
šaukštai
Rauginti kopūstai
1
kg
Alyvuogių aliejus
6
šaukštai
Čiobreliai
žiupsnelis
Raudonėliai
žiupsnelis
Kmynai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kiaulienos sprandinę įpjauti per vidurį, įtrinti česnaku, pipirais ir druska. Keptuvėje apkepinti susmulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintus baravykus. Atvėsintą įdarą sukimšti į sprandinės vidų, užsegti mediniais pagaliukais iš abiejų pusių. Sprandinę dėti į kepimo rankovę ir gražiai surišti storu siūlu.
Kepti orkaitėje pusvalandį 200 C ir valandą 170 C temperatūroje. Kopūstus troškinti 1,5 val. su dviem šaukštais medaus ir 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Bulves išvirti ir nulupti. Užpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, apibarstyti čiobreliais ir kmynais, trupučiu druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje apie 30 min. šalia sprandinės.
Atsiliepimai