Ingredientai
Miltai
500
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Druska
šaukštelis
Vanduo
stiklinė
Pienas
stiklinė
Grybai
200
g
Svogūnai
1
vnt.
Malti džiūvėsėliai
1
šaukštas
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Aliejus
150
ml
Gaminimo eiga
Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su druska. Įmušti kiaušinį, įpilti vandenį, pieną. Gerai viską išmaišyti.
Grybus užpilti vandeniu ir palikti 20 min. Pakeisti vandenį ir virti 20 min. Išvirtus grybus susmulkinti trintuvu. Keptuvėje svieste pirmiausiai apkepinti susmulkintą svogūną, tada sudėti grybus. Pakepinti 5-10 min. Pagardinti druska, pipirais, įdėti kiaušinį, suberti džiūvėsius. Gerai išmaišyti.
Iškočioti plonai tešlą. Stikline išspausti apskritimus iš tešlos, įdėti grybų masės ir iš rato padaryti pyragėlį, kurį reikės iškepti. Kepti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje.
Pyragėlius galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
Atsiliepimai