Ingredientai

Malti migdolai 2 šaukštai
Agaro milteliai 2 šaukšteliai
Persikai 3 vnt.
Kokoso aliejus 1 šaukštas
Vanduo 125 ml
Persikai 1 vnt.
Riešutai žiupsnelis
Porcijos: 6
Tortai siejami su nesveiku maistu. Tačiau nekepti tortai, nors ir kaloringi, bet pagaminti iš vaisių bei riešutų yra kupini vertingų medžiagų ir jais pasimėgaudami ne tik suteiksime malonumo savo gomuriui, bet ir gausime mums reikalingų vitaminų, mineralų ir nesočiųjų riebalinių rūgščių.SVEIKAS DESERTAS: Nekeptas tortas su datulėmis bei persikais

Gaminimo eiga

Apvalios formos išardomą kepimo indą lengvai ištepame riebalais, apibarstome maltais migdolais.

Datules apie 20 min. išmirkome karštame vandenyje.

Išmirkusias datules nusausiname ir sumalame kartu su makadamijos riešutais iki vientisos masės.

Mase išklojame indo dugną.

Agaro miltelius įberiame į vandenį, palaikome 5 min., kad išbrinktų.

Puodą su agaro milteliais dedame ant viryklės ir maišydami užviriname, sumažinę ugnį leidžiame 3-4 min. pavirti. Nuimame nuo viryklės.

Persikus sumalame, prieš tai nulupę odelę.

Į gautą persikų košelę įpilame agaro miltelių masę ir intensyviai pamaišome. Gautą mišinį supilame ant riešutų ir datulių masės.

Likusį persiką supjaustome dailiomis plonomis riekelėmis ir papuošiame tortą. Ant viršaus užbarstome žiupsnelį maltų riešutų.

Prieš skanaujant, laikome tortą šaldytuve mažiausiai 2 val., kol sustings.

Skanaus linki recepto autorė – Rūta A.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai