Ingredientai

Miltai 500 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Česnakai 5 skiltelės
Morkos 3 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Aliejus 1 šaukštas
Prieskoniai pagal skonį
Čiobreliai žiupsnelis
Karis 1 šaukštelis
Miltai 2 šaukštai
Vanduo 200 ml
Druska pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Susmulkinkite svogūną.

Nuplaukite, nuskuskite morkas, nuskuskite bulves, supjaustykite kubeliais.

Įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, česnako gabalėlius, pakepkite, sudėkite faršą, išmaišykite, kepkite, kol mėsa nebebus rausvos spalvos. Tada įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sultinio kubelį, suberkite čiobrelius ir karį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite 10 min. Tada suberkite bulvių, morkų kubelius, įberkite druskos ir troškinkite, kol suminkštės daržovės.

Ištirpinkite 2 šaukštus miltų pusėje stiklinės vandens. Supilkite šį skystį į keptuvę su mėsa, išmaišykite, nukaiskite keptuvę ir palikite pravėsti.

Pasigaminkite tešlą. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir pasidėkite. Ištepkite sviestu kepimo skardą.

500 g miltų suberkite į dubenį, įberkite 1 šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos, išmaišykite. Tada įmaišykite sviestą. Tešlą turi būti gumuliukų konsistencijos.

Palaipsniui pilkite vandenį, maišykite, kol užminkysite tešlą.

Tešlą palikite 5 min. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Paskui ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į lakštą. Iš lakštų su apverstu dubenėliu išpjaukite apskritimus. Ant jų dėkite mėsos įdaro, kraštus užsukite.

Išplakite kiaušinį, juo patepkite pyragėlius. Sudėkite pyragėlius į sviestu pateptą kepimo skardą.

Kepkite orkaitėje 35 min. Pyragėliai turi būti paskrudę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai