Ingredientai
Miltai
1
puodelis
Cukrus
puodelis
Kepimo milteliai
šaukštelis
Soda
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Pasukos
puodelis
Vanilės ekstraktas
šaukštelis
Ištirpintas sviestas
puodelis
Migdolai smulkinti
puodelis
Cukrus
puodelis
Vanduo
6
šaukštai
Migdolų esencija
šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pasukomis. Įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite. Supilkite į miltų mišinį ir užmaišykite tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 35 minutes.
Migdolų sirupui sumaišykite vandenį su cukrumi ir pavirkite, kol pradės tirštėti, nuimkite nuo ugnies, supilkite migdolų ekstraktą.
Pyragą išimkite, apibarstykite maltais migdolais ir visą pyragą apipilkite karštu migdolų sirupu, kad gerai įsigertų.
Kiškite į orkaitę ir dar pakepkite 10 min, kol migdolai gražiai apskrus.
Atsiliepimai