Ingredientai

Raugintos pasukos 2 stiklinės
Medus 2 šaukštai
Cukrus 1 šaukštas
Kefyras 2 stiklinės
Rugių sėlenos 2 šaukštai
Cukrus 1 šaukštas
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 3
Knygą „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ išleidusi tinklaraštininkė Renata Ničajienė šią vasarą su dukrele Mija buvo apsistojusi naujame Palangos viešbutyje „Amberton Green Apartments“.

Gaminimo eiga

Antrąją kulinarinę knygą netrukus išleisianti moteris pasirinko apartamentus, kuriuose įrengta virtuvėlė. Čia ji turėjo puikią galimybę pademonstruoti, kaip viešint pajūryje iš įvairių uogų galima pasigaminti įspūdingų desertų.

Tiesa, R. Ničajienė leido 1000receptu.lt fotografui įamžinti gaminimo procesą, kuris neužtruko. Be to, viešbučio viešnioms, pavaišinusioms savo svečius kokteiliais su braškėmis, neprireikė plauti indų rankomis, mat šį darbą „nudirbo“ virtuvėlės indaplovė.

Kokteilių su braškėmis pusryčiams pasigaminsite per penkias minutes.

Kokteiliui su pasukomis pusę stiklinės avižinių dribsnių užpilame verdančiu vandeniu iki stiklinės viršaus, uždengiame ir paliekame pusvalandžiui, kad išbrinktų. Į kokteilių trintuvą sudedame švarias perrinktas braškes, supilame medų, raugintas pasukas ir išbrinkusias avižas. Kokteilį plakame, kol sudedamosios dalys susimaišo.




Kokteiliui su jogurtu ir mėtomis braškes, jogurtą, cukrų, kviečių sėlenas bei mėtų lapelius dedame į kokteilių trintuvą ir plakame, kol susidaro skysta konsistencija.
Kokteiliui su kefyru ir vanile braškes, kefyrą, rugių sėlenas, vanilinį ir paprastą cukrų plakame, kol visiškai susimaišo.


R. Ničajienė gamino iš ką tik Palangoje duris atvėrusio prekybos centre „Fresh Market“ įsigytų šviežių produktų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai