Ingredientai
Kiaušinių baltymai
200
g
Cukrus
300
g
Baltojo vyno actas
1
šaukštas
Vanilės ekstraktas
šlakelis
Druska
žiupsnelis
Grietinėlė 35%
200
g
Cukrus
100
g
Braškės
80
g
Avietės
30
g
Pasiflorai
1
vnt.
Gaminimo eiga
Morengo paruošimas:
Į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Palaipsniui dėkite cukrų, actą ir vanilę. Masę plakite iki standžių putų. Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio. Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus. Orkaitėje kepkite 50 minučių. Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.
Viršutinio deserto sluoksnio paruošimas:
Gerai išplakite grietinėlę su cukrumi. Plaktą grietinėlę uždėkite ant atvėsinto morengo viršaus. Braškes ir avietes supjaustykite norimo dydžio griežinėliais ir uždėkite ant plaktos grietinėlės. Pasifloro vaisių perpjaukite per pusę ir jo minkštimu apšlakstykite desertą.
Atsiliepimai