Ingredientai
Ryžiai suši
300
g
Ikrai Masago Orange
30
g
Sūris Philadelphia
40
g
Salotos Lollo rosso
25
g
Agurkai
60
g
Lašiša
60
g
Tunas
40
g
Gražgarstės
10
g
Ryžių popierius
2
vnt.
Porcijos: 2
Kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ dalyvaujanti dainininkė Irena Starošaitė šią savaitę pagamino puikius japoniškus žaliosios arbatos ledus, o šiandien puikiai susitvarkė ir su antrąja restorano „Soya-Asian Fusion“ šefo Valdemaro užduotimi - sušiais. Vadovaudamasi šefo patarimais, atlikėja paruošė puikius Summer Rolls sušius.
Gaminimo eiga
Imame ryžius ir dedame ant bambukinio kilimėlio. ž Per vidurį dedame ikriukus, ant viršaus - Filadelfijos sūrį. Tada salotas Lollo Rosso, agurko juostelę ir gražiai susuksime.
Paimsime tuną ir lašišą, atpjausime po du gabaliukus. Žuvį uždėsime ant suvynioto ryžių ritinėlio viršaus, tarpuose įterpsime salotų. Dabar sušlapinsime ryžių lapą, kad nebūtų toks kietas. Supjaustysime į 8 gabaliukus.
Suši įdėsime į lėkštę. Įdėsime tarluotm ridiko, wasabio ir imbiero. Skanaus!
Suši dainininkei ne naujiena, jų pirmą kartą ji ragavo dar prieš dvidešimt metų ir ne kur kitur, o pačioje sušių gimtinėje – Japonijoje. Pasak jos, ten suši visai kitokie nei Europoje ar Jungtinėse Valstijose: „Europoje, suši galima mėgautis vos pirmą kartą paragavus, o Japonijoje reikia laiko, kad prie jų priprastum. Ten iš pradžių užmuša visur tvyrantis žuvies ir dumblo kvapas, bet kai prie jo pripranti, tai daugiau be jo negali, – šypsosi dainininkė. – Mes gyvenome žvejų kaimelyje prie pat vandenyno, kur yra įvairių žuvies perdirbimo fabrikėlių, o žmonės nuolat gaudo, džiovina ir pjausto žuvį, tad tas kvapas tvyrojo visur.“
Atsiliepimai