Ingredientai

Kuskusas 2 stiklinės
Rudasis cukrus 1 šaukštelis
Malti kvapieji pipirai 1 šaukštelis
Kuminai 1 šaukštelis
Ciberžolė 1 šaukštelis
Rupi jūros druska 1 šaukštelis
Gelsvės šaukštelis
Druska pagal skonį
Baltieji malti pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Padažui iškepkite paprikas orkaitėje, 10 min. palaukite, tada nulupkite ir sutrinkite trintuvu su maskarponės sūriu, ciberžole, druska ir pipirais.

Sugrūskite kvapiuosius pipirus, kuminus, kalendrą, druską ir cukrų, suberkite likusius prieskonius ir išmaišykite.

Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Iš trečdalio minkštimo išspauskite sultis, likusį minkštimą supjaustykite stambiomis skiltelėmis, maždaug 2 – 2,5 cm storio.

Ištieskite kepimo skardą sviestiniu popieriumi, patepkite aliejumi, pabarstykite prieskonių mišiniu, sudėkite moliūgo skilteles, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais (maždaug šaukštelį mišinio palikite kuskusui).

Kepkite moliūgą 190 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir susidarys paskrudusi plutelė. Kai moliūgas bus beveik iškepęs, pakaitinkite puode moliūgo sultis su likusiais prieskoniais ir tokiu kiekiu vandens, kad skysčio būtų dvi stiklinės.

Suberkite į skystį kuskusą, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 5 min. pastovėti. Patiekite moliūgą su kuskusu karštus pakaitintoje lėkštėje su šaltu padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai