„Ticket to the Kitchen“ virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas Užgavėnėms siūlo gardžius lietinius net su 3 rūšių įdaru!

Gaminimo eiga

Miltus persijokite per sietelį į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais, įmuškite kiaušinius. Šaltam piene ištiprinkite druską ir cukrų. Gautą masę palengva pilkite į dubenį su miltais, maišydami su konditerine šluotele. Įmaišykite į tešlą aliejaus. Iš tešlos kepkite lietinius per visą keptuvės plotį.

I Įdarui (4 porcijos)

Visus ingredientus dedame į dubenį, išmaišome ir sumalame iki vientisos masės. Gautą masę dedame ant lietinių ir susukame į vamzdelio farmą. Lietinių vamzdelius supjaustome į norimo dydžio ritinėlius.

Gaminame morengus

Pilame vandenį ant cukraus ir verdame iki 121 laipsnio temperatūros, kol pasigamins sirupas. Išplakame baltymus iki stangrios putos, beriame žiupsnelį citrinos rūgšties, citrinos žievelės. Gautą masę plona srovele pilame į sirupą ir viską išplakame. Šaukšteliu gautą masę dedame ant kepimo popieriaus. Kepame dvi valandas orkaitėje, įkaitintoje iki 100 laipsnių temperatūros.

Serviravimas

Kiekvieną ritinėlio viršutinę dalį patepame tirpintu juodu šokoladu, pabarstome žemės riešutais. Taip pat galima papuošti smulkintais apelsinų cukatais. Sutrupiname morengus ir pabarstome lėkštėje. Serviruodami patiekalą pasitelkite į pagalbą fantaziją.

II Įdaras (4 porcijos)

Vištienos file marinuojame su prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir apkepame ant keptuvės. Kepame po 5 min. iš abiejų pusių.
Svogūnus supjaustome kubeliais ir apkepame aliejuje, kol apskrus. Susmulkiname vištieną, sūrį, sumaišome su svogūnais ir viską sumalame iki vientisos masės.

Gautą masę dedame ant lietinių ir formuojame trikampio formos lietinius. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir trikampėlius apskrudiname iš abiejų pusių.

Padažui visus ingredientus dedame į puodą ir kaitiname iki užvirimo.

III Įdaras

Vištienos faršą apkepame keptuvėje, dedame druską, pipirus (pagal skonį). Kai apskrus, pabaigai įdedame mocarelos sūrio.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai