Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Sviestas 1 šaukštas
Krapai šakelė
Aliejus 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 4
Bulgarai turi šimtus patiekalų iš paprikų receptų, paprikas deda į salotas, troškina su mėsa ir pan. Mėgstamos įdarytos paprikos, jas įdaro mėsa, vištiena, daržovėmis, grybais, sūriu.
Labai skanu įdaryti paprikas sūriu, apvilioti džiūvėsiuose ir ištroškinti grietinėje.

Gaminimo eiga

Susmulkinkite krapus ir petražoles.

Česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite, sutrinkite su druska ir juodaisiais pipirais.

Sumaišykite fetą su krapais, česnakais, druska ir vienu kiaušinio tryniu, masė turi būti vientisa.

Nupjaukite paprikų viršų, išskobkite sėkleles, paprikas 3 – 4 min. pakepkite orkaitėje ant grotelių.

Įdarykite paprikas sūrio mase, uždenkite viršų, apšlakstykite aliejumi. Sudėkite įdarytas paprikas į kepimo indą, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 – 25 min.

Kol keps paprikos, pasigaminkite padažą. Sumaišykite grietinę, išlydytą ir atvėsintą sviestą, druską, cukrų, juoduosius pipirus, viską gerai išmaišykite.

Apliekite padažu paprikas inde ir kepkite dar 20 – 25 min.

Patiekite įdarytas paprikas su pomidorų salotomis ir žalumynais. Prie jų tinka aštrus pomidorų padažas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai