Ruslano Bolgovo pasiūlymas Valentino dienai.

Gaminimo eiga

Nuo vištienos filė nuvalome kauliuką ir nupjauname vidinę vištienos filė. Mažąją vištienos filė, grietinėlę, kiaušinius, skrudintus svogūnų dribsnius, apelsino žievelę, pistacijas, druską bei pipirus dedame į smulkintuvą ir viską sumalame. Turime gauti vientisą masę. Šią masę tolygiai paskirstome po vištienos krūtinėlės oda.

Į įkaitintą keptuvę dedame krūtinėlę ir apkepame iš abiejų pusių. Po to sumaišome sojos padažą su medumi ir aptepame krūtinėlę.

Apkepta ir aptepta padažu krūtinėlė keliauja į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros. Kol orkaitėje kepa vištienos krūtinėlė, toliau ruošiame salierų bei pistacijų musliną.

Nuvalome salierų šaknis, supjaustome stambiais kubeliais, suberiame juos į puodą ir užpilame pienu, kad apsemtų. Verdame kol nugaruoja pienas.

Maskarponės sūrį, išvirtus salierus, migdolų pudrą sutriname smulkintuve iki vientisos masės.

Burokėlių skonio „Kempinei“ paruošti išplakame 5 kiaušinius, beriame miltus, džiovintų burokėlių pudrą. Viską supilame į sifoną ir užsukame vieną dujų balionėlį. Gautą masę išpilstome į stiklines ir apie 40 sekundžių kepame mikrobangėje.

Želatiną išbrinkinti šaltame arba drungname vandenyje. 40 gramų želatino reikės apie 120 ml vandens.

Užverdame apelsinų sultis su pankolių sėklomis. Po to, paliekame apie 15 min., kad atvėstų.

Atvėsintas apelsinų sultis sumaišome su išbrinkusia želatina ir supilstome į formeles. Paruoštą masę dedame į šaldytuvą kol sustings į drebučius. Prieš serviravimą išimame apelsinų drebučius ir supjaustome.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai