Ingredientai

Karpiai 750 g
Alus 1 l
Lauro lapai pagal skonį
Juodieji pipirai 1 šaukštelis
Gvazdikėliai pagal skonį
Druska pagal skonį
Miltai 1 šaukštas
Sviestas 1 šaukštas
Actas 2 šaukštai
Žuvies sultinys 1 stiklinė
Razinos stiklinė
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Paruoštą karpį supjaustykite, įtrinkite druska ir palikite pastovėti.

Petražolės šaknį ir salierą supjaustykite, užpilkite alumi, suberkite prieskonius ir virkite 15-20 minučių.

Paskui alaus nuovirą perkoškite, sudėkite žuvį ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug pusvalandį.

Išvirusį karpį sudėkite į indą, apipilkite padažu, papuoškite žalumynais ir patiekite.

Padažui miltus pakepiname svieste, atskieskite žuvies nuoviru, supilkite vyną, suberkite nuplautas razinas, citrinų sultis, pasūdykite ir truputį pavirkite.

Taip paruoštas karpis puikiai tinka su virtomis bulvėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai