Ingredientai
Karpiai
750
g
Alus
1
l
Petražolių šaknys
1
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Lauro lapai
pagal skonį
Juodieji pipirai
1
šaukštelis
Gvazdikėliai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Žalumynai
sauja
Miltai
1
šaukštas
Sviestas
1
šaukštas
Actas
2
šaukštai
Žuvies sultinys
1
stiklinė
Raudonas sausas vynas
stiklinė
Razinos
stiklinė
Citrinų sultys
šaukštas
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paruoštą karpį supjaustykite, įtrinkite druska ir palikite pastovėti.
Petražolės šaknį ir salierą supjaustykite, užpilkite alumi, suberkite prieskonius ir virkite 15-20 minučių.
Paskui alaus nuovirą perkoškite, sudėkite žuvį ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug pusvalandį.
Išvirusį karpį sudėkite į indą, apipilkite padažu, papuoškite žalumynais ir patiekite.
Padažui miltus pakepiname svieste, atskieskite žuvies nuoviru, supilkite vyną, suberkite nuplautas razinas, citrinų sultis, pasūdykite ir truputį pavirkite.
Taip paruoštas karpis puikiai tinka su virtomis bulvėmis.
Atsiliepimai