Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Joje 6-8 minutes paskrudinkite graikinius riešutus. Leiskite atvėsti.

Nulupkite apelsinus, supjaustykite, išimkite sėklytes. Nuspauskite sultis – jų jokiais būdais neišpilkite.

Pasigaminkite padažą salotoms. Inde sumaišykite raudonojo vyno actą, garstyčias, druską bei pipirus, alyvuogių aliejų, supilkite pjaustant apelsinus susikaupusias sultis – viską gerai išmaišykite.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite. Lapus sudėkite į salotoms skirtą dubenį, sudėkite žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną, apelsinus, sudėkite riešutus.

Prieš patiekdamos salotas, jas apšlakstykite padažu, pagardinkite nedideliais gabalėliais sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir granatų sėklomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai