Ingredientai
Lapinės salotos
pagal skonį
Apelsinai
2
vnt.
Raudonojo vyno actas
2
šaukštai
Garstyčios
1
šaukštelis
Alyvuogių aliejus
80
ml
Graikiniai riešutai
1
stiklinė
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Granatų sėklos
1
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Joje 6-8 minutes paskrudinkite graikinius riešutus. Leiskite atvėsti.
Nulupkite apelsinus, supjaustykite, išimkite sėklytes. Nuspauskite sultis – jų jokiais būdais neišpilkite.
Pasigaminkite padažą salotoms. Inde sumaišykite raudonojo vyno actą, garstyčias, druską bei pipirus, alyvuogių aliejų, supilkite pjaustant apelsinus susikaupusias sultis – viską gerai išmaišykite.
Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite. Lapus sudėkite į salotoms skirtą dubenį, sudėkite žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną, apelsinus, sudėkite riešutus.
Prieš patiekdamos salotas, jas apšlakstykite padažu, pagardinkite nedideliais gabalėliais sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir granatų sėklomis.
Atsiliepimai