Ingredientai

Medus 150 g
Cinamonas 1 šaukštelis
Malti kvapieji pipirai 1 žiupsnelis
Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
Druska šaukštelis

Gaminimo eiga

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi, pamirkytu šaltame vandenyje ir nusausintu rankšluosčiu. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Migdolus ir pistacijas 5 minutes pakepkite orkaitėje. Kitoje skardoje trumpai pakepkite sezamą. Džiovintas figas stambiai supjaustykite. Puodelyje miltus sumaišykite su prieskoniais, tarkuota citrinos žievele, druska, riešutais ir sezamu.

Puode sumaišykite medų, abiejų rūšių cukrų, sviestą – leiskite užvirti ir virkite 2-3 minutes. Ar sirupas jau tinkamos konsistencijos, sužinosite lašą jo įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jeigu lašelis vandenyje virsta minkštu rutuliuku, sirupas jau paruoštas.

Sirupą supilkite į riešutų ir miltų masę, greitai išmaišykite. Masę sudėkite į popieriumi išklotą formą, išlyginkite paviršių.

Kepkite 35-40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. „Panforte“ skanėstą išimkite į lėkštę ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Į maistui skirtą plėvelę suvyniotas gardėsis tinkamas skanauti išliks apie mėnesį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai