Ingredientai

Druska 1 žiupsnelis
Cukraus pudra stiklinė
Cukraus pudra 2 šaukštai
Uogos stiklinė
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Plaktuvu plakite kiaušinių baltymus, druską ir actą. Susidarius minkštoms putoms, sudėkite cukrų ir krakmolą, vanilės esenciją – dabar viską išplakite iki standžių putų.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dideliu šaukštu iš standžios masės ant jo suformuokite aštuonis morengus. Sausainukus orkaitėje kepkite apie 10 minučių, paskui temperatūrą sumažinkite iki 90 laipsnių ir kepkite dar apie valandą. Tada išjunkite orkaitę ir dar valandai palikite juos lėtai vėsti orkaitėje.

Išplakite grietinėlę su 2 likusiais šaukštais cukraus.

Gatavus sausainukus gausiai papuoškite grietinėle, tirpintu šokoladu ir uogomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai