Ingredientai
Kiaušinių baltymai
4
vnt.
Druska
1
žiupsnelis
Baltojo vyno actas
šaukštelis
Cukraus pudra
stiklinė
Kukurūzų krakmolas
1
šaukštas
Vanilės ekstraktas
šaukštelis
Cukraus pudra
2
šaukštai
Grietinėlė
200
ml
Uogos
stiklinė
Šokoladas
50
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Plaktuvu plakite kiaušinių baltymus, druską ir actą. Susidarius minkštoms putoms, sudėkite cukrų ir krakmolą, vanilės esenciją – dabar viską išplakite iki standžių putų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dideliu šaukštu iš standžios masės ant jo suformuokite aštuonis morengus. Sausainukus orkaitėje kepkite apie 10 minučių, paskui temperatūrą sumažinkite iki 90 laipsnių ir kepkite dar apie valandą. Tada išjunkite orkaitę ir dar valandai palikite juos lėtai vėsti orkaitėje.
Išplakite grietinėlę su 2 likusiais šaukštais cukraus.
Gatavus sausainukus gausiai papuoškite grietinėle, tirpintu šokoladu ir uogomis.
Atsiliepimai