Gaminimo eiga

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, minkštimą supjaustykite kubeliais ir 7 – 10 min. pamirkykite piene. Svogūną smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite tarka, susmulkinkite česnaką.

Kuo smulkiau supjaustykite petražoles. Sumaišykite petražoles su smulkintais svogūnais ir česnakais, dar kartą viską susmulkinkite peiliu, kad masė būtų praktiškai košelės konsistencijos.

Sumaišykite jautienos ir kiaulienos faršą, paskui sumaišykite su petražolių, svogūnų ir česnakų mase. Sudėkite piene išmirkytus duonos gabalėlius, trynius ir 3 – 4 šaukštus vandens. Įberkite druskos, pipirų, viską kruopščiai išmaišykite.

Suminkykite iš faršo didelį gumulą ir kelis kartus meskite jį ant stalo. Paskui įdėkite kotletų tešlą į indą, uždenkite ir 30-iai minučių įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite faršą su tarkuota ir nusunkta cukinija, kruopščiai išminkykite. Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, ant kaitrios viryklės apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus, paskui sumažinkite kaitrumą, Uždenkite keptuvę dangčiu ir pavartydami kepkite kotletus, kol iškeps.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai