Ingredientai

Rūkytos vištienos kulšelės 2 vnt.
Mocarelos sūris 1 gabaliukas
Grikiai 150 g
Druska 1 žiupsnelis
Laimo vaisiai 1 vnt.
Kalendros 1 sauja
Porcijos: 4
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.

Gaminimo eiga

Į dubenį įdedame salotų lapus, ant jų dedame virtus grikius, supjaustome pomidorus per pusę ir kartu su konservuotais grybais sudedame juos į tą patį dubenį.

Mocarelos sūrį su vištos šlaunelėmis be odelių suplėšome ir dedame ant viršaus. Skrudintas saulėgrąžas paruošiame susmulkinti kartu su puse saujos gražgarsčių, 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, 1 šaukštu cukraus sirupo, laimo sultimis, taip pat pasūdome ir įdedame maltų pipirų. Viską gerai susmulkiname.

Į susmulkintą padažą įdedame gabaliukais pjaustytą sūrį ir viską dar kartą gerai sumalame. Padažą uždedame ant salotų, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir su dviem šaukštais viską papurename. Pabaigai paplėšome kalendrą ir pabarstome ant salotų viršaus.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai