Gaminimo eiga

Kepkite moliūgą 40 min. 180 laipsnių orkaitėje, kai atvės, atskirkite minkštimą nuo žievės. Moliūgo minkštimą ir kitus komponentus įdarui sutrinkite trintuvu.

Sumaišykite visus produktus tešlai iki vientisos masės. Iškočiokite 5 mm storio tešlos lakštą. Krepšelių formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Dėkite į formeles tešlą, išsikišusius kraštus nupjaustykite peiliu.

Pabadykite tešlą šakute, ant viršaus užverkite pupelių (kad tešla nekiltų), kepkite 15 – 20 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Išimkite krepšelius iš orkaitės, palikite atvėsti, nuimkite pupeles.

Sudėkite į krepšelius moliūgo įdarą, pašaukite skardą su krepšeliais maždaug ties orkaitės viduriu, o ant apatinių grotelių pastatykite indą su vandeniu. Kepkite 30 – 35 min. 150 laipsnių karštumo orkaitėje. Paskui pailkite krepšelius su įdaru atvėsti.

Sumaišykite produktus glajui puode, maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo liepsnos, kol visiškai ištirps šokoladas. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir apliekite krepšelius. Tada sudėkite juos į šaldytuvą 30 minučių.

Patiekite su rutuliuku ledų, apibarstę cukatais, moliūgo sėklomis, papuošę šokolado lazdelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai