Ingredientai
Baltosios pupelės
500
g
Kiaulienos šoninė
400
g
Lauro lapai
2
vnt.
Gvazdikėliai
3
vnt.
Kadagių uogos
5
vnt.
Mairūnai
1
šaukštelis
Svogūnai
2
vnt.
Porai
500
g
Sultinio milteliai
2
šaukšteliai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Saldžiosios paprikos milteliai
2
šaukštai
Prieskoninis actas
1
šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Pupeles pamerkite nakčiai šaltame vandenyje. Ryte kartu su šonine ir prieskoniais virkite maždaug pusantros valandos. Baigiant virti iš puodo išgriebkite prieskonius.
Daržoves (išskyrus paprikas) nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į sriubą.
Sriubą galite pagardinti sultinio milteliais arba iš anksto pasiruošto užšaldyto sultinio kubeliais, druska ir pipirais.
Supjaustytas paprikas apšlakstykite actu ir suberkite į sriubą. Pagardinkite grietinėle. Sriubą užvirinkite, jeigu reikia, dar pagardinkite prieskoniais. Šoninę išgriebkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą.
Atsiliepimai