Ingredientai

Lečo 150 g
Kalendros 5 šakelės
Bazilikai 5 šakelės
Aliejus 5 šaukštai
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažanus supjaustykite juostomis išilgai, apibarstykite druska ir palikite 5 – 7 min, kad dingtų aitrumas. Tuomet druską nuplaukite ir nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu.

Marinuotas ar konservuotas daržoves stambiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite skrituliais. Stambia trintuve sutarkuokite sūrį. Suberkite į jį smulkintus bazilikus ir kalendrą (pora šakelių pasilikite papuošimui). Išmaišykite.

Baklažanus iš abiejų pusių apkepkite grilyje arba keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į karščiui atsparų indą dėkite baklažano juosteles, ant jų – konservuotas daržoves, pomidorų skilteles ir sūrį.

Lygiai taip pat sudėkite dar vieną ar du sluoksnius daržovių, apibarstykite juos sūriu. Kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje 10 – 12 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai