Ingredientai

Jei jums vis dar patinka iš senelės paveldėta ketaus keptuvė, veikiausiai susidūrėte su klausimu, kaip ją iššveisti.

Gaminimo eiga

Jei keptuvė nelabai pridegusi, pakaks įpilti šiek tiek vandens ir plovimo skysčio arba acto su druska.

Įpilkite į keptuvę vandens ir palikite, kad atmirktų nešvarumai. Paskui pašveiskite rupia druska ir patrinkite kempinėle su indų plovimo skysčiu.

Jei visą pavyko iššveisti, bet iš išorės keptuvė apsvilusi, pamėginkite pašveisti specialia priemone nuo degėsių.

Pajuodusią ketaus keptuvę galima atnaujinti jau patikrintomis priemonėmis: sumaišykite 500 g kalcinuotos sodos ir 1 – 2 burbuliukus popieriaus klijų. Į šią masę įdėkite mažą tarkuotą gabalėlį ūkinio muilo. Šiuo mišiniu aptepkite keptuvę, įmerktą į didelį puodą su vandeniu, ir virinkite, kol atšoks degėsių sluoksnis. Paskui nušveiskite keptuvę aštria kempine.

Dar vienas būdas nušveisti degėsius – pakaitinti keptuvę orkaitėje. Nuo aukštos temperatūros degėsiai atsisluoksniuos, ir keptuvė bus kaip nauja.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai