Ingredientai
Greito paruošimo ilgagrūdžiai baltieji ryžiai
2
stiklinės
Moliuskai (smulkūs)
700
g
Šaldyti žirneliai
1
stiklinė
Svogūnai (supjaustyti)
100
g
Paprikos (supjaustytos)
100
g
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Česnakai (supjaustyti)
3
skiltelės
Baltas sausas vynas
0.25
stiklinės
Vištienos sultinys
1.25
stiklinės
Šafranas
1
žiupsnelis
Porcijos: 6
Ši versija nėra visai tradicinė, bet česnakas, dešra, moliuskai ir šafranas suteikia paeljai ypatingo skonio.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, tuomet pakepinkite česnaką, svogūnus ir paprikas, kol svogūnai ir česnakai pagels (apie dvi minutes). Sudėkite dešrą ir kepkite maišydami apie dvi minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vyną, sultinį, šafraną, krevetes ir kepkite uždengę aukštoje temperatūroje, kol iškeps krevetės, apie šešias minutes.
Suberkite moliuskus, žirnelius, alyvuoges ir kepkite uždengę, kol moliuskai plačiai atsidarys, apie dvi-keturias minutes.
(Neatsidariusius moliuskus po keturių minučių išmeskite). Nuimkite nuo ugnies ir uždengę dar palaikykite penkias minutes, kol visas skystis įsigers.
Atsiliepimai