Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Cukrus
0.5
stiklinės
Sviestas
150
g
Grietinė
1
stiklinė
Kiaušiniai
3
vnt.
Citrinos žievelė
0.5
vnt.
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Džiovinti abrikosai
0.5
stiklinės
Uogienė
0.5
stiklinės
Cukraus pudra
1
šaukštas
Migdolų drožlės
1
šaukštas
Porcijos: 16
Dailūs, gardūs ir sultingi.
Gaminimo eiga
Džiovintus abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi. Tuomet sudėkite grietinę ir minkštą sviestą, viską labai gerai išmaišykite. Po truputį, nuolat maišydamos, į masę pilkite miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir susmulkintus džiovintus abrikosus. Viską labai gerai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Keksiukams skirtas silikonines formeles sušlapinkite ir pridėkite tešlos. Ant viršaus dėkite po šaukštą uogienės, ant jos vėl uždėkite truputį tešlos. Keksiukus kepkite apie 20 minučių.
Migdolų drožles sumaišykite su cukraus pudra. Prieš patiekdamos keksiukus, papuoškite juos migdolų drožlėmis ir cukraus pudra.
Atsiliepimai