Ingredientai

Ryžių vynas 5 šaukštai
Sojos padažas 6 šaukštai
Imbiero šaknis šaukštas
Česnakai 5 skiltelės
Aliejus 2 šaukštai
Mėsos prieskoniai 1.5 šaukšto
Cinamonas 1 šaukštelis
Cukrus 2 šaukštai
Pomidorų pasta 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kiaulieną supjaustykite nykščio ilgio, bet dvigubai storesniais nei nykštys gabalėliais, sudėkite į dubenį. Supilkite ryžių vyną, sojos padažą, suberkite pusę imbiero, pusę česnako ir pusę aitriojo pipiro. Pamarinuokite 1-2 val arba per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite pusę svogūnų laiškų, likusį imbierą, česnaką, aitriuosius pipirus, prieskonių miltelius ir cinamoną. Įmaišykite cukrų, padidinkite ugnį ir sudėkite pamarinuotą kiaulieną. Pakepkite apie 3 min, kol mėsa apkeps, bet nespės paruduoti.

Supilkite nuo kiaulienos likusį marinatą, pomidorų pastą ir sultinį. Pamaišykite, uždenkite ir įdėkite į orkaitę (iš viso reikės kepti apie 1,5 val.) Po 1 val ant kiaulienos sudėkite slyvas, neuždenkite dangčiu ir kepkite dar pusę val.

Nuo paviršiaus nugriebkite riebalus, išimkite kiaulieną ir slyvas iš kepimo indo, o likusį padažą supilkite į keptuvę ir pakaitinkite ant aukštos ugnies 5-10 min, kol nugaruos ir truputį sutirštės. Tada į padažą sudėkite kiaulieną ir slyvas, dar minutę pakaitinkite ir patiekite, apibarstę likusiais svogūnų laiškais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai