Ingredientai

Mielės 100 g
Pienas 0.125 l
Medus 120 g
Cukrus 1 šaukštelis
Kardamonas pagal skonį
Muskato riešutas pagal skonį
Gvazdikėliai žiupsnelis
Citrinų esencija pagal skonį
Razinos 200 g
Cukatos 100 g
Cukraus pudra 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Paruoškite mielinės tešlos įmaišalą: mieles ištrinkite su cukrumi, 2 šaukštais miltų ir šiltu pienu. Uždenkite ir 15 min. laikykite šiltai. Kai įmaišalas iškils, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite su kambario temperatūros medumi išsuktą sviestą, įpilkite citrinų esencijos.

Tešlą minkykite, kol ji nelips prie dubens sienelių, tada uždenkite ir 20 min. laikykite šiltai. Į iškilusią tešlą įminkykite likusius priedus (razinas, cukatas, migdolus) ir dar 30 min. palaikykite šiltai.

Tuo metu paruoškite marcipaninį įdarą ir susukite į ritinuką. Ant miltais pabarstytos pjaustymo lentos iškočiokite 4–5 cm storio pailgą tešlos lakštą. Lakšto viduryje įspauskite negilią įdubą ir į ją įdėkite marcipaninį ritinėlį.

Tešlos lakštą sulenkite pusiau. Rankomis suformuokite vyniotinį. Jį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar 20 min. kildinkite.

Kad tešla neatsiskirtų, ją galima sutvirtinti folijos juostelėmis. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 35–40 min. Iškeptą vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai