Ingredientai

Česnakai 8 skiltelės
Krapai sauja
Druska pagal skonį
Aliejus 4 šaukštai
Porcijos: 4
Atšalus orams, pats metas prisiminti žuvį. Siūlome pasigaminti upėtakius su česnakiniu padažu.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Neluptą česanko galvutę 15 min. pakepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Tuomet česnaką nulupkite ir šakute sutrinkite iki košės. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Į česnakų košelę supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.

Žuvis nuplaukite, jei reikia, išdarinėkite, nupjaukite galvas, uodegas ir pelekus. Apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi po 4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet uždenkite dangtį ir kepkite dar 10 min.

Prieš patiekdami užpilkite ant žuvies česnakinio padažo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai