Ingredientai
Upėtakiai
2
vnt.
Česnakai
8
skiltelės
Krapai
sauja
Grietinėlė
200
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Aliejus
4
šaukštai
Porcijos: 4
Atšalus orams, pats metas prisiminti žuvį. Siūlome pasigaminti upėtakius su česnakiniu padažu.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Neluptą česanko galvutę 15 min. pakepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Tuomet česnaką nulupkite ir šakute sutrinkite iki košės. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Į česnakų košelę supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.
Žuvis nuplaukite, jei reikia, išdarinėkite, nupjaukite galvas, uodegas ir pelekus. Apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi po 4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet uždenkite dangtį ir kepkite dar 10 min.
Prieš patiekdami užpilkite ant žuvies česnakinio padažo.
Atsiliepimai