Ingredientai

Obuoliai 1 vnt.
Cukrus 4 šaukštai
Aliejus 1 šaukštas
Čiobreliai 1 šakelė
Rozmarinai 1 šakelė
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Anties krūtinėlę perpjaukite į dvi dalis, įpjaukite toje pusėje, kur riebalai ir sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo liepsnos iškaitinkite kiek įmanoma daugiau riebalų.

2. Obuolį perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, kiekvieną pusę supjaustykite į aštuonias skilteles. Sudėkite skilteles į sviestu išteptą skardą, apibarstykite cukrumi, apšlakstykite aliejumi ir šiek tiek apibarstykite šviežiai maltais pipirais. Šalia įdėkite anties krūtinėlę. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje kepkite 10 min. Abi anties krūtinėlės puses perpjaukite į 8 dalis.

3. Padažui sumaišykite puode visus komponentus, išskyrus grietinėlę, ir išgarinkite 50 proc. skysčio. Perkoškite padažą per sietelį, toliau kaitinkite ant silpnos ugnies. Pamaišydami po truputį supilkite grietinėlę. Nukelkite puodą nuo viryklės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai