Ingredientai
Daržovių sultinys
1.5
stiklinės
Perlinės kruopos
stiklinė
Razinos
0.5
stiklinės
Morkos (tarkuotos)
0.5
stiklinės
Saldžiosios raudonosios paprikos
0.5
vnt.
Svogūnai (raudonieji)
0.5
vnt.
Baltojo vyno actas
3
šaukštai
Medus
1
šaukštelis
Alyvuogių aliejus
1
šaukštelis
Daiginti kviečiai
0.5
stiklinės
Ožkos sūris
75
g
Pistacijos
50
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Supilkite sultinį į puodą, sudėkite pamirkytas perlines kruopas. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir pavirkite 15 – 20 min. Sultinys turi susigerti į kruopas. Kruopas išimkite į dubenį.
Baltąją poro dalį smulkiai supjaustykite.
Į dubenį su perlinėmis kruopomis sudėkite pupeles, porą, žalumynus, morkas, smulkintą svogūną, pamirkytas razinas, papriką, įberkite druskos, pipirų.
Atskirai sumaišykite actą su alyvuogių aliejumi bei medumi, užliekite užpilą ant mišrainės. Apibarstykite sūriu, papuoškite pistacijomis ir daigintais kviečiais.
Atsiliepimai