Jeigu neturite ūpo ar laiko, su marcipanais galite ir nevargti, šiam gardžiam pyragui dekoruoti visiškai pakaks ir glajaus.

Gaminimo eiga

Dubenyje išplakite trynius su 200 g cukraus, įberkite druskos, cinamono, gvazdikėlių, įpilkite likerio ir vėl išplakite.

Suberkite maltu riešutus, skrudintus džiūvėsėlius, persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, tarkuotas morkas.

Baltymus ir likusį 100 g cukraus išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į kepimo formą, pusvalandį kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite dar 20 min.

Glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis. Aptepkite pyrago viršų.

Marcipanams trintuvu sutrinkite migdolus. Iš 50 g vandens ir 100 cukraus pagaminkite sirupą, pakaitinkite jį 10 min., paskui juo užpilkite maltus migdolus.

Marcipanus nudažykite maistiniais dažais oranžine spalva, suformuokite iš jų mažas morkas. Į kiekvieną morką įbeskite po 2 – 3 pistacijas, kad atrodytų tarsi kotelio dalis. Šiomis morkomis papuoškite pyragą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai