Ingredientai

baltos žuvies filė (tilapijos, pangasijos ar pan.) 3 vnt.
konservuotų kaparėlių 1.5 a. š.
baltojo vyno 3 v. š.
rudojo cukraus 1 a. š.
virinto šalto vandens 200 ml
didelės česnako 4 skiltelės
šviežios arba džiovintos petražolės 2 a. š.
alyvuogių aliejaus 3 v. š.
miltų 1 v. š.
druskos žiupsnelis
pipirų žiupsnelis
Šiam receptui galite rinktis ne tik baltąją žuvį, bet ir kitas jūrų gėrybes. Aš patiekiau troškintą žuvį su orkaitėje keptais cukinijų griežinėliais ir troškintomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis.

Gaminimo eiga

Prieš valgydami nepamirškite žuvies apšlakstyti citrinos sultimis – pridės dar papildomo skonio.

Gaminimas:

  1. Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame riekelėmis susmulkintą česnaką, džiovintą petražolę, apkepame pora minučių, kol suminkštės. Tuomet sudedame miltus, gerai išmaišome.
  3. Po to supilame vandenį, vyną, viską gerai išmaišome ir pakaitiname ant vidutinės ugnies pora minučių. Sudedame kaparėlius, cukrų (jei pagal jūsų skonį cukraus nereikia, tuomet nedėkite), pakaitiname pora minučių ir sudedame žuvies filė.
  4. Žuvies filė troškiname padaže ant vidutinės kaitros apie 10 min. vieną pusę ir 10 min. kitą, pagardiname druska, pipirais. Jei žuvis lengvai atgnybiama – laikas skanauti, jei filė storesnė – patroškinkite ilgiau.

Pastaba: labai skanu su šparaginėmis pupelėmis ir keptais cukinijos griežinėliais.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas