Ingredientai
Virtos perlinės kruopos
200
g
Vidutinio dydžio morkos
2
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Pievagrybiai
7
vnt.
Jūros lydekos (nedidelės)
2
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Aliejus
šlakelis
Porcijos: 3
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi žuvies su perlinėmis kruopomis receptu.
Gaminimo eiga
1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštės, dedame tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius ir pakepiname, kol morkos suminkštės. Sumaišome su virtomis kruopomis.
2. Į kepimo indą dedame kruopų ir daržovių mišinį, pagardiname druska bei pipirais.
3. Jūros lydeką (galite keisti kita žuvimi) išvalome, nuvalome žvynus, nupjauname pelekus ir supjaustome gabaliukais. Dedame ant kruopų.
4. Uždengiame folija ir kepame 180 C. apie 20 min. Nuimame foliją ir dar pakepame 5 min.
Skanaus!
Atsiliepimai