Ingredientai
Žuvis
1
vnt.
Citrinos
2
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Pievagrybiai
250
g
Svogūnai
1
vnt.
Krapai
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Batonas
50
g
Pienas
100
ml
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Baltas sausas vynas
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Vietoj pievagrybių galite naudoti džiovintus baravykus. Juos reiktų išmirkyti, išvirti ir smulkiai supjaustyti arba sumalti.
Gaminimo eiga
Duoną išmirkyti piene. Žalumynus nuplauti, nusausinti, supjaustyti. Svogūną nuvalyti, susmulkinti. Pievagrybius supjaustyti gabalėliais. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti svogūnus ir grybus, kepti dvi minutes. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais, įpilti vyno. Kaitinti ant stiprios ugnies, kol išgaruos visas skystis.
Nuimti nuo ugnies, sudėti nuspaustą duoną, kiaušinį, supjaustytus krapus ir petražoles, išmaišyti. Atvėsinti. Žuvį išvalyti, išplauti, nusausinti, įdaryti paruoštu faršu.
Farširuotą žuvį padėti ant alyvų aliejumi suteptos folijos, apdėlioti citrinos griežinėliais, aplieti alyvų aliejumi ir antros citrinos sultimis. Nestipriai suvynioti į foliją ir kepti vartant ant grotelių 15-20 min.
Atsiliepimai