Ingredientai

Pienas 100 ml
Druska pagal skonį
Aliejus 2 šaukštai
Sviestas 1 šaukštas
Miltai 2 šaukštai
Sultinys 100 ml
Grietinė 4 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pagaminkite žuvies kukulius. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę ir stambiai supjaustykite. Užmerkite piene. Ropinį svogūną nulupkite ir stambiai supjaustykite. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visus kaulelius ir stambiai supjaustykite. Nuo citrinos plonu sluoksniu nupjaustykite žievelę ir smulkiai ją sukapokite. Iš citrinos išspauskite sultis.

Baltąją duoną nuspauskite, sumaišykite su žuvies filė gabalėliais ir svogūnais ir viską sumalkite mėsmale. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įmaišykite kapotą citrinos žievelę ir kiaušinį. Viską kruopščiai išmaišykite ir gautos masės suformuokite pailgos formos kukulius.

Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinkite aliejų ir jame iš visų pusių lengvai apkepinkite žuvies kukulius. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Pagaminkite padažą. Dideliame puode su storomis sienelėmis įkaitinkite sviestą ir jame lengvai paskrudinkite miltus. Supilkite sultinį, grietinę, citrinos sultis ir įmuškite kiaušinių trynius. Įberkite druskos.

Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Įmaišykite į padažą. Žuvies kukulius sudėkite į puodą su padažu, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite penkiolika minučių ant silpnos ugnies.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai