Gaminimo eiga

1. Svogūnus ir česnakus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Lašišą supjaustykite didesniais gabalėliais, petražoles susmulkinkite.

3. Į puodą supilkite 5–6 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus, laurų lapus bei rozmarino ir čiobrelio šakeles.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite jūrų gėrybes, dėkite dešros gabalėlius, berkite kalendrų grūdelius, viską apkepinkite.
Įberkite druskos.

5. Sultinio kubelius ištirpinkite karštame vandenyje.

6. Išimkite iš keptuvės jūrų gėrybes ir trumpai apkepkite lašišą. Įberkite aitriųjų paprikų su druska.

7. Apkepusią lašišą išimkite ir sudėkite apkepti pjaustytą triušieną su salierais.

8. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėkite konservuotus pomidorus. Supilkite karštą sultinį, dėkite cinamono lazdeles. Suberkite apkepusią triušieną ir salierus, išmaišykite. Kai viskas užvirs, pavirkite dar 7–8 min. Sudėkite žuvį, jūrų gėrybes, išmaišykite ir palikite 2–3 min. išjungus ugnį pastovėti.

9. Įtarkuokite citrinos žievelės. Patiekite į dubenėlį įdėję petražolių ir bazilikų, pilkite sriubą, galite šalia padėti duonos riekelę.

ALFO PATARIMAI:

· Sriubai galite naudoti Jūsų mėgstamas jūrų gėrybes.

· Į šią sriubą tinka pilti ir vištienos sultinį.

· Valgykite su šviesia duona: čiabata ar prancūzišku batonu.