Lietuvos dvaruose XIX a. pusryčių arba priešpiečių stalas buvo neįsivaizduojamas be tradicinio patiekalo – zrazų. Šis patiekalas atkeliavo dar iš Abiejų tautų respublikos laikų ir tapo vienu iš pagrindinių ir ponų mėgiamiausių patiekalų. XIX amžiaus viduryje vilnietė Wincenta Zawadzka savo receptų knygoje „Kucharka Litewska“ susuktus zrazus pirmoji pavadino lietuviškais. Tad kaip pasigaminti šį patiekalą, kuris savo skoniu ir kokybe įtiktų išlavintam didikų skoniui, dalijasi buržuazinės Vilniaus virtuvės restoranas „Mykolo 4“.

Gaminimo eiga

1. Grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite juos svieste.

2. Kai grybai suminkštės, juos susmulkinkite ir sumaišykite su sutrintu česnaku, apkeptais svogūnais, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Susmulkinkite juodą duoną, įpilkite jautienos sultinio ir sumaišykite su jau paruošta grybų mase, įdėkite rozmarino.

3. Išvirkite putpelės kiaušinius, juos nulupkite.

4. Jautieną supjaustykite į keturis plonus gabalėlius, gerai išmuškite, apibarstykite druska ir pipirais.

5. Ant mėsos dėkite grybų įdarą, putpelės kiaušinį ir susukite. Stipriai apriškite siūlu arba susmaigstykite mediniais pagaliukais, kad neišsivyniotų.

6. Lengvai apkepkite suktinukus svieste.

7. Įpilkite į puodą jautienos sultinio, įdėkite sviesto ir troškinkite suktinukus apie 15–20 min. ant mažos ugnies.
Zrazus rekomenduojama patiekti su pastarnokų piure

8. Rekomenduojame patiekti su pastarnokų piure ir lengvai apkepintais vyšniniais pomidorais arba ieškokite naujų variantų ir juos atraskite.

Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai