Ingredientai
Sviestas
240
g
Cukrus
110
g
Miltai
300
g
Sviestas
40
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Klevų sirupas
160
ml
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Rudasis cukrus
300
g
Džiovintos datulės
100
g
Lazdyno riešutai
150
g
Džiovinti vaisiai
150
g
Sezamo sėklos
30
g
Moliūgų sėklos
30
g
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų suplakite į vientisą masę.
Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.
Atsiliepimai