Ingredientai
Sviestas
240 g
Cukraus
110 g
Miltų
300 g
Sviestas
40 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Klevų sirupo arba medaus
160 ml
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Rudasis cukrus
300 g
Lazdyno riešutai
150 g
Džiovintų uogų ir vaisių
150 g
Sezamo sėklos
30 g
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų suplakite į vientisą masę.
Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.