Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1
vnt.
Avinžirniai
2
saujos
Česnakai
3
skiltelės
Pinijų sėklos
3
šaukštai
Moliūgų sėklos
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Sviestas
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Avinžirnius užpilkite iš vakaro ar bent prieš kelias valandas vandeniu.
2. Išbrinkusius avinžirnius suberkite į sūrų vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies kol suminkštės.
3. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir gana smulkiai supjaustykite. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą. Pagardinkite pipirais, druska ir išspaustu česnaku. Kepkite apie 10 minučių.
4. Į dubenį suberkite žiedinius kopūstus, išvirtus avinžirnius, įdėkite šaukštelį sviesto ir sutrinkite iki tyrės.
5. Keptuvėje paskrudinkite pinijas ir moliūgų sėklas. Suberkite į užtepėlę ir išmaišykite.
Skanaus!
Atsiliepimai