Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.

Gaminimo eiga

1. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, palaukiame kol atvės ir sumalame mėsmale arba sutriname į košę. Į bulves dedame kiaušinį, krakmolą, pagardiname druska ir viską gerai išminkome.

2. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, dedame faršą ir kepame maišant, kol iškeps. Pagardiname druska, pipirais, beriame saują kapotų žalumynų.

3. Iš bulvių tešlos formuojame rutuliuką, suplojame jį, dedame šaukštą įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame žemaičių blynus.

4. Prieš tiekiant žemaičių blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiami su grietinės-sviesto padažu. Į padažą dar galima įmesti saujelę kapotų žalumynų (krapų, petražolių) ir įpilti truputėlį vandens, kad nebūtų labai tirštas. Paruoštu padažu gardinti žemaičių blynus.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai