Ingredientai

Mėgstamos uogos (šviežios ar šaldytos) sauja
Želatinos lapeliai arba milteliai 6 vnt.
Mėgstamos sultys arba sulčių nektaras (pvz.: vyšnių) 0.5 l
Apelsinas 1 vnt.
Trinta varškė 300 g
Vaniliniai ledai 200 g
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Iš vaisių sulčių ir želatinos lapelių pagal instrukciją pasigaminkite želė. Į ją suberkite mėgstamas uogas ir supilkite į stiklines ar torto formą. Palikite atšalti apie 3 valandas.

2. Varškę sumaišykite su truputį atitirpintais vaniliniais ledais ir viską gerai išmaišykite plaktuvu. Įtarkuokite apelsino žievelės.

3. Dėkite paruoštą kremą ant sustingusios želė. Užbarstykite smulkintų sausainių ir šviežių uogų.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Želė skonį galite keisti rinkdamiesi vis kitas uogas ir sultis.
  • Sausainius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.
  • Varškės ir ledų saldumą galite keisti papildomai įdėdami cukraus.
  • Geriausia šį desertą patiekti iškart pagamintą, kad kremas išliktų purus ir gaivus. Bet jei kremą gaminsite iš anksto, įplakite į jį ištirpintos želatinos, taip jis bus stabilesnis ir tortą galėsite pjaustyti.
  • Tokį desertą galite patiekti mažuose indeliuose arba didesniame inde.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai