Ingredientai
Kiaušiniai
2 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Rudasis cukrus
100 g
Migdolų
50 g
Cukraus
200 g
Miltų
70 g
Sviestas
30 g
Cukraus sirupas
10 ml
Gaminimo eiga
Žąsies kepenėles smulkiname kokteilinėje, beriame druskos, pipirų, muskato tarkuoto, apie 60-75 laipsnių kaitintą grietinėlę pilame pasroviui ir plakame iki vientisos masės. Pilame į nedidelius indelius ir kepame apie min 80 laipsnių temperatūroje. Atvėsus uždeginame rudu cukrumi.
Sviestą ištriname iki purios masės su cukraus pudra, dedame baltymus, išmaišius po truputį beriame miltus, kad gautume tįstančią konsistenciją. Iš gautos masės kepame apie 1 cm pločio 12 cm ilgio 1 mm storio juosteles ir ištraukus iš orkaitės sukame žiedus, kol nesukietėjo.
Iš cukraus ir migdolų verdame griliažą, išklojame ant silikono, sustingus laužome gražius lakštelius dekorui bei skoniui išgauti.
Serviruojame, puošiame.