Ingredientai
Medus
2
šaukštai
Datulės
4
vnt.
Cinamonas
1
šaukštas
Muskato riešutas maltas
1
šaukštelis
Graikiniai riešutai
500
g
Anakardžių riešutai
400
g
Datulės
300
g
Citrinų sultys
70
ml
Alyvuogių aliejus
1
šaukštelis
Vanilės ekstraktas
1
šaukštelis
Kriaušės
5
vnt.
Cinamonas
2
šaukšteliai
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštas
Tokiu desertu galima pavaišinti pačią karalienę!
Gaminimo eiga
Sumalkite graikinius riešutus į miltus, paskui sudėkite į indą muskato riešutą, cinamoną, datules, medų ir truputėlį druskos ir sutrinkite trintuvu. Masę sudėkite į formą.
Kremui sutrinkite trintuvu datules (prieš tai šiek tiek pamirkytas), vanilę, citrinos sultis ir anakardžius (prieš tai kelias valandas pamirkytus) iki vientisos masės. Paskui užtepkite kremą ant pagrindo.
Galiausiai plonomis skiltelėmis supjaustykite kriaušes ir išdėliokite ant viršaus. Paviršių apibarstykite cinamonu ir citrinos žievele. Kelioms valandoms ar netgi parai įdėkite į šaldytuvą, o tuomet – ant stalo.
Atsiliepimai