Ingredientai
Veršienos faršas
500
g
Baklažanai
1
vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
5
vnt.
Petražolės
1
sauja
Krapai
1
sauja
Svogūnų laiškai
1
sauja
Kefyras
stiklinė
Manų kruopos
30
g
Aliejus kepimui
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Faršą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite manų kruopas, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir svogūnų laiškus. Didžiąją dalį sudėkite į faršą ir gerai išminkykite, likusi dalis bus papuošimui.
Iš faršo formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 2 minutes, paskui keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol visiškai iškeps.
Baklažaną supjaustykite mažais kubeliais, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
Kotletus patiekite su keptais baklažanais ir vyšniniais pomidoriukais, papuošę smulkintais žalumynais.
Atsiliepimai