Ingredientai

Varškė (geriau liesesnė) 200 g
Špinatai (tinka ir dilgėlių lapeliai) 1 sauja
Kvietiniai miltai 5 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Maltas muskatas (galima ir nedėti) 1 žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Špinatus nuplaukite, gerai nusausinkite bei smulkiai supjaustykite.

2. Varškę ištrinkite šakute su kiaušiniu, prieskoniais, kepimo milteliais ir miltais.

3. Gauta masė turėtų būti gana lipni, bet neskysta, kad lengvai formuotųsi drėgnomis rankomis.

4. Į varškės masę įmaišykite smulkintus špinatus ir gerai išmaišykite.

5. Varškėčius formuokite drėgnomis rankomis taip, kad būtų kiek plokštesni.

6. Kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

7. Šiuos žalius varškėčius patartina pagardinti grietine ar graikišku jogurtu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sklindžiai su moliūgais
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sklindžiai su moliūgais

Ypatingi varškėčiai
Lengvai paruošiamas
25 min.

Ypatingi varškėčiai

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“