Ingredientai

Varškė (geriau liesesnė) 200 g
Špinatai (tinka ir dilgėlių lapeliai) 1 sauja
Kvietiniai miltai 5 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Maltas muskatas (galima ir nedėti) 1 žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Špinatus nuplaukite, gerai nusausinkite bei smulkiai supjaustykite.

2. Varškę ištrinkite šakute su kiaušiniu, prieskoniais, kepimo milteliais ir miltais.

3. Gauta masė turėtų būti gana lipni, bet neskysta, kad lengvai formuotųsi drėgnomis rankomis.

4. Į varškės masę įmaišykite smulkintus špinatus ir gerai išmaišykite.

5. Varškėčius formuokite drėgnomis rankomis taip, kad būtų kiek plokštesni.

6. Kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

7. Šiuos žalius varškėčius patartina pagardinti grietine ar graikišku jogurtu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai