Ingredientai

Alus 200 ml
Vanduo 200 ml
Druska pagal skonį
Prieskoniai pagal skonį
Porcijos: 4
Garsūs prancūziški blyneliai iš grikių miltų.

Gaminimo eiga

Gerai išplakti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens, obuolių sidro arba alaus, supilti grikių miltus ir užmaišyti skystą tešlą. Blynus kepti specialioje keptuvėje nenaudojant riebalų.

Apvertus blyną, vieną pusę patepti sviestu, kad nebūtų sausas. Tada ant blyno išleisti kiaušinį, dėti juostelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.

Sūriui išsilydžius, medine mentele perkelti blyną į lėkštę. Skanu su įvairiomis gaiviomis daržovių salotomis.

Galima kepti ir saldžius grikių blynus. Tada patepama sviestu, pašlakstoma citrinos sultimis ir užbarstoma cukrumi.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Moliūgų blyneliai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Moliūgų blyneliai

Mieliniai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
1 val. 40 min.

Mieliniai bulviniai blynai

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba