Ingredientai

Bulvės 700 kg
Svogūnai 1 vnt.
Kiaulienos faršas 200 g
Kietasis sūris 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Grietinė 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Kiaušiniai (plakiniui) 1 vnt.
Miltai 3 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir sutrinkite.

Svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite kepti į įkaitintą aliejų.

Kai svogūnai pradės darytis permatomi, sudėkite faršą ir gerai išmaišykite. Apiberkite druska, pipirais. Kepkite maišant.

Į trintas bulves supilkite keptą mėsą, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės ir įberkite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Gerai išmaišykite ir išminkykite.

Bulvių masę padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą - bus lengviau formuoti kroketus.

Suformuokite nedidelius kroketus, apvoliokite lengvai išplaktame kiaušinyje ir miltuose.

virkite įkaitintame aliejuje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai