Ingredientai

Cukrus 6 šaukštai
Miltai 250 g
Aliejus 1 šaukštas

Gaminimo eiga

1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir šaukštą cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 5 minutes, kol ims lengvai putoti.

2. 250 g miltų persijokite į gilesnį dubenį, sumaišykite su 15 g aguonų, supilkite mielių mišinį, aliejų, suberkite 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą.

3. Dubenį pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad pakiltų.

4. Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų.

5. Jei tešla atrodys per minkšta, įsijokite į tešlą šiek tiek miltų.

6. Iš vienos tešlos dalies rankomis suformuokite piršto storio volelius.

7. Likusias aguonas nuplikykite karštu vandeniu, nukoškite nuspausdami ranka, kad kuo daugiau vandens pasišalintų, ir dubenėlyje sumaišykite su likusiu šaukštu cukraus.

8. Kitą tešlos dalį plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, šaukšteliu sudėkite siaurą eilutę aguonų, suvyniokite volelį, nupjaukite tešlos likutį.

9. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į miltais pabarstytą kepimo skardą.

10. Iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–15 minučių pavartydami mediniu šaukštu, kol pagels.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai