Ingredientai

Višta (nedidelė) 1 vnt.
Sviestas 3 šaukštai
Medus 4 šaukštai
Imbieras 1 šaukštas
Kmynai 1 šaukštas
Mėtos 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštelis
Juodieji pipirai 0.3 šaukštelio
Obuoliai 4 vnt.
Lazdyno riešutai 2 saujos
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Išdarinėtą vištą gerai nuplaukite, išplaukite vidų ir nusausinkite.

Pašildytą medų sumaišykite su skystu sviestu, tarkuotu imbieru, maltais kmynais, smulkintais mėtų lapeliais, druska ir pipirais.

Mišiniu aptepkite vištą, gausiai ištepkite vidų ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti šaldytuve.

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais.

Obuolių ir riešutų mišiniu įdarykite vištą ir užsiūkite.

Vištą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Po višta pastatykite kepimo indą su vandeniu.

Kepkite apie 1,5 valandos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla